Prilagođeno pretraživanje

srijeda, 22. lipnja 2011.

Programi Google


Google Browser Sync

Google Browser Sync je besplatan beta software koji omogućuje sinkronizaciju više browsera tipa Firefox pomoću interneta. Pretpostavka za to je centralni korisnički račun unutar kojeg se spremaju Cookiei, lozinke, redosiljed posjećenih stranica, tabovi i prozori. Podaci se djelomice zaključavaju pomoću PIN-a. Zahvaljujući tomu čak i Google navodno nema mogućnost pristupa tim podacima. Lozinke i Cookiee kriptira browser Firefox.

Proširenje momentalno funkcionira sa Firefox verzijom 1.5 ili više.

Google Earth

Google Earth je u svom osnovnom obliku software krucijalne važnosti za Google Inc.. Google Earth simulira virtualni globus i kompatibilan je sa operativnim sustavom Windows (2000, XP, Vista), Mac OS X (od verzije 10.3.9) i Linuxom. Navedeni program može satelitske fotografije i slike snimane iz zrakolova različitih veličina preklopiti i odrediti njihovu točnu geografsku lokaciju. Na taj se način stvara digitalni model planeta Zemlje.

Google Gears

Google Gears je software koji je momentalno u razvoju. Navedeni software omogućuje prikaz i korištenje online stranica i usluga i kad računalo nije spojeno na internet (računalo je offline). Software instalira bazu podataka koja se bazira na SQLiteu koji podatke sprema u lokalnom Cacheu računala. Stranice koje podržavaju Google Gears koriste navedeni Cache slično tomu kao da podatke skidaju s interneta, tj. umjesto s interneta podatke dobivaju iz navedene baze podataka instalirane na računalu korisnika. Google Gears u redovitim vremenskim periodima aktualizira Cache pomoću online servera. Ako računalo nije spojeno na internet, ili ako internet iz određenog razloga nije dostupan sinkronizacija se odgađa do trenutka kad će biti moguća. Na taj se način čak i bez internet veze može raditi sa podacima i internetskim primjenama.

Google Pack

Google Pack je besplatan software paket. Prema izjavama Googlea radi se o specijalno odabranim programima koji su praktički momentalno spremni za uporabu.
Google Pack sadrži sljedeće programe:
• Google Earth
• Picasa
• Google Toolbar
• Google Desktop Search
• Adobe Reader
• Mozilla Firefox
• Norton Antivirus Special Edition
• Spyware Doctor
• StarOffice
Opcionalno:
• Real Player
• Skype

Picasa

Picasa je besplatan software za arhiviranje slika koji je izvorno razvio LifeScape, te ga je prodavao za 25$ po primjerku. U srpnju 2007. Google je kupio navedenu tvrtku. Od tada je taj software besplatan.

Google SketchUp

Google SketchUp je software koji služi trodimenzionalnom prikazu modela na računalu. Pomoću navedenog modela mogu se izraditi slike ili animacije. Zbog brzog načina rada i prikaza rezultata, kao što se vidi iz samog imena, taj program trebao bi zamijeniti klasičnu ručnu skicu. Software je izvorno koncipiran za područje arhitekture; tada ga je kupio Google budući da se pokazao veoma efikasnim u izradi modela raznih objekata koji su se koristili u prikazima programa Google Earth.

Google Talk

Google Talk je Instant-Messaging-System koji je razvio Google. Mogu ga koristiti svi korisnici Gmaila.

Google Toolbar

Google Toolbar je besplatno proširenje za Mozillu Firefox i Microsoft Internet Explorer u obliku alatne trake sa simbolima. Takođe je predstavljao jednu od prvih mogućnosti za blokadu nepoželjnih reklama i prikaz rezultata pretraživanja u boji radi bolje uočljivosti. Kao proširenje Internet Explorera Google Toolbar je točno odgovarao željama klijenata, stoga je bio izrazito popularan.

Google Labs

Google Labs je skupina usluga Googlea koje se još nalaze u beta stadiju . Kod toga se radi o novim funkcijama pretraživanja, browser pluginima ili personaliziranim uslugama.
Momentalni Google Labs projekti su:

• Google Codesearch
• Google Firefox Extensions
• Google Page Creator
• Google Sets
• Nove funkcije tražilice

Google - Razvoj Uspješne Tražilice i Kompanije

Tehnika Rada i Pozicioniranje Rezultata Tražilice Google

Google i cenzura u fokusu kritike

Savjeti i trikovi za korištenje tražilice Google

PageRank Algoritam i njegova Primjena

Googleove Usluge i Marketing

Nema komentara: